Share Recipe

Kókusztekercs

Hozzávalók:
250g cukormentes , édes keksz (én @gullon_kekszek fibre kekszet használtam)
25 g cukormentes kakaópor
60g por eritrit
6 kupak rum aroma
1/2-1 dl tej vagy növényi tej ( amennyit felvesz, álljon össze a massza, de ne legyen híg)
100g kókusz reszelék
1-2 ek kókusz liszt (elhagyható)

Krém:
125 g puha margarin
15 g por eritrit

Így csináld:

A kekszet daráld le konyhai robotgéppel, vagy kézzel törd össze egészen finom por állagúra (ne maradjanak benne nagyobb darabok) A darált kekszhez add hozzá a por eritritet, a kakaóport és a rum aromát. Keverd el és add hozzá a tejet, majd egy kanállal keverd homogén masszává. Egy tészta szerű gombócot kell kapjál. Ha ez a tej miatt túl híg, akkor adj hozzá még darált kekszet vagy 1-2 kanál kókusz lisztet. Sütőpapírra vagy szilikon lapra szórd kis a kókuszreszeléket majd a kakaós tésztát nyújtsd ki rajta sodrófával. Így a külseje fel fogja venni a kókusz reszeléket. A puha vajat keverd el a por eritrittel szép homogén állagúra majd oszlasd el a tészán, mindenhol jó vastagon. A hosszabbik oldalától szorosan tekerd fel az egészet, majd csomagold friss fóliába szorosan és tedd a hűtőbe minimum 2 órára de akár egy egész éjszakára. Éles késsel vágj szeleteket belőle, és már lehet is fogyasztani.

Recipe Allergies

  • 1.